De ideale Combinatie

Aan de voorbeelden in de vorige hoofdstukken zag je, dat bedrijfsprocessen continu kunnen veranderen. En dat kan allerlei redenen hebben; verandering van je organisatie, in de praktijk bleken dingen anders te werken. In sommige branches kun je je ook voorstellen dat verandering in wetgeving impact kan hebben op je bedrijfsvoering.

Je moet het binnen je organisatie dus mogelijk maken om zo gemakkelijk mogelijk veranderingen door te kunnen voeren. Daarbij zijn de drie eerder genoemde elementen (bedrijfsprocessen, applicatie integratie, en de menselijke kant) erg belangrijk.

Je kunt je processen wel gaan beschrijven, maar als je personeel daar niets van snapt, zal het niet gaan werken. Je kunt je mensen wel vertellen dat ze efficiënter moeten gaan werken, maar als de IT-infrastructuur daarvoor ontbreekt, loopt dat in het honderd. Je kunt je applicatielandschap onder handen nemen, maar als je niet weet met welk doel je dat doet, wat is er dan het nut van?

cosys kijkt graag met je mee naar de processen en het softwaregebruik in je organisatie. Met de input van de mensen zetten we dan samen een gedegen maar flexibele organisatie structuur neer. Die stelt je in staat om je werk voortaan een stuk gemakkelijker te doen, en om gemakkelijker in te kunnen spelen op veranderingen in de toekomst.

Referenties