Over Bart

cosys is in 2008 opgericht door Bart van Schijndel. cosys is een voortvloeisel uit een eerdere onderneming van Bart, Bosion Software, en zijn affiniteit met en kennis van software integratie.

Bart van Schijndel

Bart van Schijndel

Ik zag op 8 september 1975 het levenslicht. Mijn onbezorgde jeugd heb ik doorgebracht in Heeswijk-Dinther. Tijdens mijn jeugd kwam ik zo rond mijn achtste in aanraking met computers.

Het begon met een oude MSX 2, die mijn vader meebracht van zijn werk. Om spelletjes te spelen uiteraard (dat is ook iets wat er nooit echt meer uit is gegaan overigens).

Maar ook mijn eerste schreden op programmeergebied zijn hier gezet; keuzemenuutjes voor spellen op diskettes in elkaar hacken, een geheimschrift-decoder bouwen voor een opdracht op school. Om vervolgens via een Atari 1040ST uiteindelijk uit te komen bij mijn eerste PC. Een heuse 386 DX40 met 4MB geheugen een harde schijf van maar liefst 130MB! De beste herinneringen aan deze machine betreffen overigens het eerste deel van Civilization ..

Mijn affiniteit met computers in het algemeen, en software ontwikkeling in het bijzonder, kwam in eerste instantie nog niet tot uiting in mijn studiekeuze. Nadat ik in 1993 klaar was met mijn Gymnasium, begin ik een studie Bouwkunde aan de TU in Eindhoven. Ik kwam er (bij toeval) in een van de eerste ateliers te zitten waar de opdrachten 100% op de computer getekend werden met AutoCAD; dat dan weer wel. Ook beleefde ik er mijn eerste kennismaking met het internet. Niet te vergelijken met internet zoals we het nu kennen natuurlijk.

Toch bleek ik er uiteindelijk niet echt op mijn plek te zitten, en pak ik in studievorm mijn ‘oude liefde’ weer op: Informatica aan de Hogeschool in Den Bosch.

Tijdens mijn loopbaan, die in 1999 begint met een baan als ontwikkelaar van (hoe kan het ook anders) spelletjes, hebben alle facetten van de IT de revue wel gepasseerd; van development tot functioneel en technisch ontwerp, van consultancy tot projectmanagement. Al doende heb ik dus kunnen ontdekken wat ik leuk vind én wat ik goed kan: samen met de klant problemen en processen analyseren, en daar een passende (IT)-oplossing voor vinden.

Mijn communicatieve vaardigheden en sociale karakter zijn fijne eigenschappen bij het analyseren van het vraagstuk aan de ‘business’-kant. En mijn technische achtergrond zorgt ervoor dat het me goed lukt de vertaalslag te maken naar een verhaal waar men aan IT-zijde ook wat mee kan.